Περιοχή/Διαμονή

Τζουμέρκα ή Αθαμανικά Όρη
 Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της Ελλάδας. Ποικιλόμορφο και δύσβατο το τοπίο με πυκνή βλάστηση στα χαμηλότερα υψόμετρα. Ανήκουν στη Νότια Πίνδο και εκτείνονται στα όρια των νομών Ιωαννίνων - Τρικάλων και Ιωαννίνων - Άρτας. Το μήκος τους ξεπερνά τα 28χλμ. Ψηλότερη κορυφή είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο τα 2.429 μέτρα και ακολουθούν το Καταφίδι (2.393 μ.), ο Καταραχιάς (2.280 μ.), το Γερακοβούνι (2.211 μ.), η Στρουγκούλα (2.107 μ.), η Τρυγόνα (2.068 μ.) κ.α.
Κυρίαρχο πέτρωμα είναι ο ασβεστόλιθος. Μεγάλος αριθμός παραποτάμων ρέουν σχηματίζοντας μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες και καταλήγουν ανατολικά στον Αχελώο και δυτικά στον Άραχθο.
Τα Τζουμέρκα, ψηλότερα από τα 1.300 μέτρα είναι άδενδρα με γυμνές κορφές που διαμορφώνουν μία εντυπωσιακή αλπική εικόνα.
Στην ανατολική πλευρά των βουνών υπάρχουν καταπράσινα οροπέδια που χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια. Στα χαμηλότερα υψόμετρα στα δάση συναντάμε έλατα, οξιές, μαυρόπευκα, βελανιδιές, πλατύφυλλα, κ.α. Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει σπάνια και χαρακτηριστικά είδη της ορεινής και αλπικής ζώνης (βιόλες, κρόκοι, ορχιδέες, κ.α.)
Η πανίδα αποτελείται από αρκούδες, λύκους, αλεπούδες, λαγούς, αγριογούρουνα, πέρδικες, αρπακτικά και άλλα μικρότερα πουλιά.
Ηπειρωτικό ορεινό κλίμα με πολύ βαρύ χειμώνα, βροχερή άνοιξη και φθινόπωρο, δροσερό καλοκαίρι. Τα χιόνια παραμένουν έως και 9 μήνες το χρόνο. 

Η περιοχή της συνάντησης
  Είναι τα Πράμαντα του Δήμου Β. Τζουμέρκων του νομού Ιωαννίνων. Μεγαλοχώρι των Τζουμέρκων που βρίσκεται 65χλμ. ΝΑ των Ιωαννίνων και 70χλμ. ΒΑ της Άρτας, πόλεις με τις οποίες έχει καθημερινή οδική συγκοινωνία και επικοινωνία. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 840μ. αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.) της πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων. Στα Πράμαντα λειτουργούν πολλές υπηρεσίες, τράπεζες, κέντρο υγείας, σχολεία, βιβλιοθήκη, καταστήματα, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία.

Η έδρα της συνάντησης και η διαμονή
Η κατασκήνωση της συνάντησης θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Καταφυγίου Πραμάντων σε υψόμετρο 1300m μέσα στα έλατα στη θέση Ίσιωμα. Το Καταφύγιο βρίσκεται στους πρόποδες της Στρογγούλας Τζουμέρκων και απέχει από τα Πράμαντα μόλις 4 χλμ. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και γίνεται από τον δρόμο Πραμάντων προς Μελισσουργούς. Στη διασταύρωση για την Μονή Αγ. Παρασκευής στρίβετε ανηφορικά και διασχίζετε 3χλμ βατό χωματόδρομο, κατάλληλο για όλα τα αυτοκίνητα. (εκτός από τα πολύ χαμηλά) Στο καταφύγιο υπάρχει πολύς χώρος για τα αυτοκίνητα και τις σκηνές. Οι τουαλέτες και τα μπάνια του καταφυγίου θα είναι διαθέσιμα προς χρήση, καθώς και η κουζίνα σερβίροντας πρωινά και νόστιμα φαγητά. Κατόπιν συνεννόησης, οι υπεύθυνοι του καταφυγίου μπορούν να σας μαγειρέψουν οτιδήποτε και με αρκετά ελκιστικές τιμές. Στο εσωτερικό του διαθέτει τραπεζαρία, καθιστικό και τζάκι. Στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν τραπεζάκια με ομπρέλες όπου θα σερβίρονται καφέδες, γλυκά κλπ. Επίσης έτοιμο είναι και το θερινό μπαράκι. Δεν υπάρχει καμιά χρηματική επιβάρυνση για τους κατασκηνωτές της συνάντησης, αλλά όποιος επιθυμεί να μείνει σε κρεβάτι, το καταφύγιο διαθέτει δύο 8κλινα και ένα 10κλινο (σύνολο 26 κρεβάτια), με χρέωση 13€ το άτομο. Το καταφύγιο προσφέρει την διαμονή για όλες τις ημέρες τις συνάντησης (έξι διανυκτερεύσεις) στην ελκιστική τιμή των 48€!!
Αν επιθυμείτε να μείνετε σε ξενοδοχείο στην περιοχή υπάρχουν αρκετά.
Ενδεικτικές τιμές από 40€-60€ το δίκλινο.